Între atracţie şi amiciţie

„Din prietenie e imposibil să se nască atractie sexuală” sex

„E mai bine să nu fii nimic,
decât  >>doar prieteni<< .”

„Trebuie să fugi de eticheta de amic, pentru a avea un partener.”

„Trebuie să creezi atracţie sexuală într-o femeie ca să ai o relaţie.”

Asta scriu pe nişte site-uri unii pseudo-psihologi care te invaţă, cică „cum să combin femeile”.  Tre să recunosc că pe la 17 ani, fiind şi eu un oarecare lache incult şi ignorant, am pus botul la vrăjelile de doi lei învăţate la „psihologii de pe net”.

Totuşi acum, la aproape 23 de ani  perspectiva e schimbată la 180 de grade în sensul că mă piş pe „a crea atracţie”, mă piş pe fuga de „Friend Zone” şi cel mai mult dintre toate mă piş pe psihologii de pe net care exploatează nevoile unor oameni care, în realitate, au nevoie de cu totul altceva decât ceea le spun pseudo-psihologii că au.

Nu, nu cred în afrimaţiile arogante de tipul „ignoranţii îşi merită soarta” sau că „cine e botanist, e din vina lui” şi cu ocazia asta mă piş pe oamenii care se cred mari scule în bascule doar pentru că sunt ceva mai inteligenţi decât cei din jur.

A fi inteligent, citit şi puternic din orice punct de vedere, nu scuză lipsa de sensibilitate faţă de ceilalţi, ci chiar din contră.

Revenind, tot ce fac inconştienţii ăştia de pe net e să încurejeze lipsa de autenticitate şi conţinut a relaţiilor în în favoarea unei superficialităţi lipsite de orice fel de esenţă.

Spun ăştia că nu e bine să te apropii prea mult de partener pentru ca atracţia să nu dispară, motiv pentru care e necesar să menţii o anumită distanţă şi un aer misterios.

Păi normal frate, dacă eu sunt un bou, prost, tâmpit şi scelerat voi face tot posibilul să ţin „o distanţă misterioasă” între mine şi partener pentru ca el să-şi imagineze că eu sunt în conform cu imaginaţia lui, care e la rândul ei mânată anumite nevoi.

Insă indiferent cât de „dezavantajat” aş fi din punct de vedere al atracţiei sexuale (singura componentă importantă în viziunea pseudo psihologilor), am şansa ca prin sinceritate, autenticitate şi mai ales acceptarea şi asumarea a tot ceea ce sunt… să apară cineva care în ciuda tuturor acestor dezavanaje evolutioniste să mă iubească. Orice fel de sinceritate şi autenticitate înseamnă o şansa dată iubirii .

În schimb, pe principiul „Fake it till you make it”, adică prefă-te până îţi reuşeşte, ajung doi oameni care se manipulează reciproc să facă sex, fără să aibă idee că ceea ce fac de fapt e să se masturbeze în doi…pentru că atata timp cât eu recurg la toate manipulările posibile pentu a-mi împlini nevoia egoistă de a face sex cu tine, şi tu la rândul tău foloseşti „tehnici de seducţie” în acelaşi sens… cum putem numi această „relaţie” altfel decât onanie ?

De fapt fiecare îşi urmăreşte propriul interes şi caută câştigul, fiind în stare să facă orice pentru a-l obţine.

Însă orice om care neglijează o parte din sufletul său de dragul unui câştig, de orice natură, este în opinia mea o prostituată (cu tot respectul pentru meseria respectivă).

A căuta succesul, câştigul sau la fel de bine o partidă de sex cu orice preţ este un lucru care pe termen scurt poate funcţiona, însă pe termen lung rezultă o mutilare interioară deseori ireversibilă.

Prefăcătoriile şi aşa-zisele „tehnici” au un singur rol şi anume să creeze ziduri între noi şi ceilalţi, uneori atât de înalte încât, atunci când vrem să le dărâmăm, efectiv nu mai avem timpul şi reseursele necesare s-o facem.

Manipulările de dinaintea relaţiilor se bazează pe faptul că eu construiesc un zid înalt şi puternic pe care să-l afişez în faţa unui potential partener, iar partenerul, nemaiputând de curiozitate, ajunge să facă eforturi considerabile pentru a se căţăra şi trece dincolo de zid.

Înşelăciunea constă în faptul că noi presupunem aproape inconştient că dacă un lucru este înconjurat de nişte ziduri foarte înalte şi puternice, e de la sine înţeles că acel lucru este deosebit de valoros (altfel n-ar fi fost atât de apărat).

Iar mare decepţie vine în momentul în care obervi că dincolo de acele ziduri care păreau să apere ceva foarte valoros este de fapt pustiu.

Totul a fost în înşelăciune, o chestie de marketing.

M-am purtat ca şi cum eu aş deţine ceva foarte valoros pe care trebuie sa-l apăr, ştiind de la bun că nu deţin de fapt nimic.

Astfel că este de la sine înţeles de ce o ” tehnică psihologică” încurajează păstrarea distanţei în relaţii şi fuga de zona prieteniei, pentru ca o apropiere prietenească  ar aduce cu sine şi descoperirea adevărului, lucru care nu este de dorit printre adepţii relaţiilor bazate pe „tehnici”.

Partea şi mai proastă e că unele femei care pun botul ca marketingul ieftin al „bărbaţilor atractivi” ajung să se trezească prinse în interiorul acelor ziduri, într-un loc pustiu din care nu mai reuşesc să găsească scăpare.

Cum să numim acel loc ?  „Căsnicie” ?

Şi nu înteleg cum există foarte multe persoane care găsesc o plăcere de-a dreptul masochistă în a alerga după astfel de iluzii, fără să-şi pună problema că ar putea fi doar o himeră.

Adevărul este că oricine are ceva foarte valoros şi autentic din punct de vedere sufletesc nu simte nevoia să-l apere. Nu simte nevoia să construiască ziduri de piară împrejur. Nu simte nevoia să îşi facă reclamă si să mizeze pe aparenţe pentru că valoarea este valoroasă prin sine înseşi, nu are nevoie de factori externi care
să i-o certifice şi promoveze.

Eu, de plidă, nu cred c-aş mai putea să relaţionez vreodată cu o persoana care mizează pe faptul că e inaccesibilă şi apărată de nişte ziduri impenetrabile.
Ba mai mult, nu îmi trezeşte nicio formă de interes.

Atâta timp cât totul e calculat în câştig şi pierdere, în „ce-mi iese mie din relaţia asta” şi „cum sa fac să deţin controlul şi să obţin ceea ce vreau indiferent de costuri” … şanse la o relaţionare cât de cât sinceră nu există.

Dincolo de măsti, dincolo de rolul sociale,
dincolo de identificările cu aspectul fizic,
dincolo de nevoia de câştig si firca de pierdere,
dincolo de aparenţe şi prefăcătorii ieftine…

…dincolo de toate acestea putem vorbi despre ceva real.

Până una alta o ardem superficial.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s