Morpheus îţi vindecă acneea !

Ai acnee şi suferi cumplit din cauza asta ? 406679_502224193132903_1621994925_n

Este acneea cea mai mare problemă din viaţa ta ?

Simţi că dacă ai scapa de acnee viaţa ta
ar deveni în sfârşit frumoasă ?

Dacă răspunsul la vreuna din aceste întrebări este „Da”, te anunţ cu părere de rău că ai o problemă în viaţa ta mult mai importantă decât acneea. Ar fi mult mai indicat să cauţi să rezolvi acea problemă decât să testezi diferitele „tratamente-experiment”  pe corpul tău, motivat fiind de un soi de disperare pre-apocaliptică.

Dacă crezi că lumea, universul şi planetele se învârt în jurul tău şi a afecţiunilor de care suferi…te anunţ că aşa este, ai dreptate. Eu chiar nu ştiusem de acest adevăr demonstrat ştiinţific, însă acum nu mai am nicio îndoială. Ştiu că planeta, sistemul solar şi chiar câteva sisteme solare învecinate sunt în mare primejdie din cauză că azi dimineaţă ţi-a crescut un coş în frunte şi are alura unui vulcan ce stă să explodeze lăsând în urmă un crater nu tocmai estetic. Nu mai zic de oglinda din baie care se trezeşte că e împroşcată dis-de-dimineata cu o materie uleioasă amestecată cu sânge şi limfă, deşi ea (oglinda, săraca) n-are nicio vină. Oglinda n-are nimic de-a face cu vulcanul tău din frunte şi totuşi ea e cea care suferă consecinţele.

Tocmai mi-am luat un capot negru pe mine, mi-am pus ochelarii de Morpheus, iar acum vin la spre tine oferindu-ţi două pastile: una albă şi mentolată… şi una roşie cu aromă de fructe sau ceva aşa mai dulce.

Iar acum îţi spun:

„Ştiu că răstogoleşti de atâta timp în gaura iepurelui cu acea faţă uleioasă, plină de bube. Pot să văd asta în ochii tăi. Ai privirea unui om care crede cu tărie că vindecarea acneei este posibilă. În mod ironic aceasta nu este departe de adevăr. 

Crezi în soartă Neo ?

Ştiu ca nu crezi, pentru că nu-ţi place ideea că n-ai niciun control asupra coşurilor tale. Ele  vor apărea în continuare, îţi vor umple faţa, fără ca tu să poţi face ceva. Şi o vor face de aşa natură încât oamenii pe care îi enervezi vor ajunge NU te mai bată pentru că le va fi frică ca nu cumva să li se ia pe mână uleiul şi coşurile de pa faţa ta.

Lasă-mi să-ţi spun de ce eşti aici.

Eşti aici pentru că ştii ceva. Ştii că se poate scăpa de coşuri, însă nu-ţi poţi explica cum. Dar o simţi. Ai simţit-o încă din ziua în care colegii au încetat să-ţi mai atingă faţa. Ai simţit chiar atunci că ceva nu e în regulă cu faţa ta, dar nu ştiai exact ce. Însă aceasta e chiar ceea ce te-a adus la mine. Eşti aici pentru că ai ditamai „vulcanii” pe faţă, Neo.

Ştii despre ce vorbesc ? (afară se aude un tunet)

Sunt aproape sigur că ştii.. dacă nu, mergi repede acum şi uită-te în oglindă !

Vrei să ştii ce este de fapt acneea Neo ?

Acneea este peste tot pe corpul tău, pe faţă, pe spate, pe gât, pe umeri, pe picioare când te iriţi de la epilat, pe fund… şi aşa mai departe.

Chiar şi acum în această cameră o poţi vedea dacă te uiţi în reflexia feţei tale din geam sau din oglindă. Poţi s-o simţi şi acasă, şi la muncă sau la biserică… când apare ca o umflătură roşie şi dureroasă sub piele.

Adevărul este că înca din adolescenţă ţi-a fost tras un strat greţos de ulei peste faţă încă, pentru ca nicio fată să nu vrea să se apropie la mai mult de 2 metri de tine. Însă adevărul ,Neo, se găseşte dincolo de acel strat  de grăsime reziduală.

Iar adevărul este că tu eşti un sclav  Neo. Tu o te stresezi asemenea unei muieri pentru fiecare coş de pe frunte, pentru fiecare punct negru de pe nas. Tu nu poţi ieşi din această închisoare numită „casă”, atâta timp cât toată faţa ta e inflamată iar capul tău arată asemenea unui penis infectat.

La fel ca toţi buboşii uleiosi de pe planetă, tu ai fost născut cu un apetit mare (pâna la nesimţit) faţă de carbohidraţi, făinoase, zahar şi tot ce e dulce. Ba mai mult, eşti înclinat să bagi în tine carbohidraţii cu indicele glicemic mare, uneori chiar pe stomacul gol, iar îţi face praf nivelul de zahar din sange, pancreasul şi nivelul de insulină, iar de aici tot echilibrul hormonal al corpului. Hormonii tăi au luat-o razna Neo !

Ai fost crescut într-o închisoare invizibilă, închisoarea poftei nestăpânite de dulce. Simţi că nu poţi gusta sau atinge nicio altă mâncare în afară de cea dulce sî constituită din diferite forme de zaharuri ultra-procesate. O închisoare pentru minte ta.

Oriiunde mergi într-un supermarket vezi produse făcute exclusiv din carbohidraţi procesaţi la preţuri ieftine, iar alimentele de calitate sunt la preţuri tot mai mari. Starea ta financiară precară te-a făcut să crezi încă de mic că ieftin înseamnă sănătos.

Din păcate, lumea nu e pregătită pentru o faţă fără coşuri. Nu-i poţi impune nimănui ce să mănânce pe banii lui… nici măcar când sunt bani din bişniţă cu televizoare aduse la negru din germania sau iphone-uri false care arată exact ca ălea reale numai ca softu’ e diferit. Dar tu nu eşti ca ceilalţi Neo, tu ai căutat şi ai urmat gaura iepurelui.

Trebuie să vezi cu ochii tăi cum se face de fapt acneea Neo.

Asta e şansa ta, una din multe altele pe care probabil le-ai avut şi ai dat cu piciorul în ele:

1) iei guma cu arome de fructe din mână de la mine, iar mâine dimineaţă te trezeşti şi mânânci acelaşi mic dejun bogat în carbohidraţi, pâine, făinoase şi cereale procesate plus câteva porţii de dulciuri şi sucuri de-a lungul zilei… iar faţa ta va atinge astfel noi culmi ale infectării. 

– iei guma mentolată, iar mânie dimineaţă iei o masă săracă în carbohidraţi, fără pâine, făinoase sau cereale procesate, renunţi total la dulciuri şi sucuri îndulcite … şi te axezi pe salate de legume crude, sucuri de morcovi, roşii, pătrunjel şi alte legume…plus alimente bogate în proteine şi grăsimi, dar sărace în carbohidraţi.

Pot fi proteine de origine vegetală (ciuperci, soia, alge, fasole ) sau de origine animală (carne, lapte, ouă, brânzeturi). Iar carbohidraţii să-i iei doar din alimente cu indice glicemic mic… în principal din legume şi leguminoase. 

Ţine minte Neo, tot ce-ţi ofer este adevărul din punct de vedere al nutriţiei, nimic mai mult. (afără se aud din nou tunete).

Urmează-mă pe calea alimentaţiei sănătoase !” 

Semnat Mastaneus-Bostaneus-Castaneus
(sau Mastan-Bostan-Castan în traducere liberă)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s